logo
logo
bt
Teslimat Bölgesi
Teslimat Bölgenizi Seçiniz bt
bt
Seçilen Mağaza
Mağaza Seçiniz bt
bt
Teslimat Tarihi
bt
bt
Tahmini Teslim Tarihi
bt E-Katalog

Şeker Çeşitleri ve Fiyatları

Şeker

48 adet ürün listelenmektedir.

Şeker (48) adet ürün listelenmektedir.
Şeker
48 adet ürün listelenmektedir.
Görünüm

Şeker Çeşitleri

Temel yaşam koşullarında olması gereken iki temel ihtiyaç barınma ve beslenmedir. Doyurucu gıda tüketimi insanın hayatını devam ettirebilmesi için yeterlidir. Fakat lezzete sahip ürünleri tüketmek yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra kişilere enerji ve motivasyon sağlar. Mutfağın temel tüketim ürünleri arasında yer alan toz şeker, birçok tariflerde kullanılır. Farklı kullanımlar için uygun olan şeker çeşitleri vardır. Kolay kullanım için tasarlanan şeker çeşitlerinin temel kullanım amacı, gıdaların tatlanmasını sağlamaktır.

Lezzetli Tatlı Tariflerinin Vazgeçilmezi

Şeker kullanımı denildiğinde ilk akla gelen tarifler tatlı olsa da şeker zeytinyağlı tariflerde, hamur işlerinde ve içecek yapımı gibi farklı alanlarda da kullanılır. Şekerin oranı yalnızca tariflere göre değişiklik gösterir. Zeytinyağlı yemeklere eklenen küp şeker,lezzet dengesi oluşturmak amacıyla kullanılır. Mayalı tariflere eklenen şeker ise mayalanmanın daha iyi gerçekleşmesini sağlar. Tatlı tariflerinin vazgeçilmezi olan şeker çoğunlukla şeker pancarından üretilir. Yüksek kalori değerine sahip olan şekerin tariflerde kullanımı lezzeti arttırmasının yanı sıra aynı zamanda enerji vermesini sağlar.

Tariflerde kullanılan şeker oranının iyi ayarlanması oldukça önemlidir. Gerekenden fazla şeker kullanılması acı bir tat oluşmasına neden olabilir. Herkesin tüketmek istediği şeker oranı farklı olabilir. Bazı kişiler az şekerli severken bazıları ise daha yoğun şekerli tatları tercih edebilir. Meyveli tariflerde kullanılan şeker miktarı normale oranla azaltılmalıdır. Meyvenin sahip olduğu şeker, tarifin şeker oranını istenilen düzeyden fazla olmasına neden olabilir.

Şeker Çeşitleri ve Kullanımı

Şeker çeşitleri kullanımı kolaylaştırmak amacıyla farklı şekillerde üretilir. Toz şeker, tariflerde kullanım için idealdir. 5 kg toz şeker sık tatlı tarifi yapan kişiler tarafından tercih edilebilir. Küp şeker çeşitleri çay ve kahve gibi içeceklerde şeker kullanmayı tercih edenlere kolaylık sağlanması amacıyla üretilir. Porsiyon olarak kolayca alınarak istenilen miktarda içeceklere eklenebilir. Zeytinyağlı yemeklere kontrollü şeker eklemek isteyenler de küp şeker kullanımını tercih edebilir.

Küp şeker 5 kg sık misafir ağırlamayı seven evlerde, kafe ve restoranlarda kullanılabilir. Küp şeker aynı zamanda şekerlikte şık bir görünüm oluşturur. Kişiye özel olarak içecek ikramında bardakların kenarlarına konulabilir. Stick toz şeker çeşitleri çantasında istediği yere şekerini taşımak isteyen kişiler için oldukça idealdir. Ayrıca açık alanlarda şekerin toz ve kirden etkilenmemesi için tercih edilebilir. Tek kullanımlık olan stick toz şekerlerin beyaz ve esmer çeşitleri bulunur. Küp şeker 1 kg çok sık şeker kullanmayan kişiler tarafından tercih edilebilir. Şekerin kullanım sıklığına uygun tercih edilmesi nemlenme gibi sorunlarda karşılaşılmasının önüne geçer.

Şeker Saklama Koşulları

Şeker serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir. Vakumlu ya da ağzı tam olarak kapanan kapalı kavanozlarda saklanması uzun süre kullanılmasını sağlar. Toz şeker 1 kg tercih ederek uygun büyüklüğe sahip kavanozda uzun süre kullanabilirsiniz. Kavanoz ya da kutu gibi ürünlerin içerisinde saklanması kullanım sırasında kolaylık sağlar. Poşetinde kullanılmaya devam eden şekerler kullanılırken etrafa dökülebilir ve hava alma olasılığı nedeniyle nemlenebilir. Şekerin nemlenmesinin önüne geçmek için içerisine defne yaprağı konulabilir.

Şeker seçiminde kolay kullanım için uygun şeker çeşidi tercih edilmelidir. Şeker fiyatları türüne ve ağırlığına göre değişiklik gösterir. Küp şeker fiyatları içerisinde bulunan küp şeker sayısı ve küp şekerin büyüklüğüne göre değişebilir. Markalar farklı ihtiyaçlara uygun olacak büyüklük ve sayıda küp şeker üretir. Toz şeker fiyatı satın alınan gramaja göre belirlenir. 1 kg, 2 kg, 5 kg ya da 10 kg gibi farklı ağırlıklara sahip olan paketler bulunur.