Tat Nohut 2,5 kg
Anadolu topraklarında 8000 yıllık tarihi olan nohut, akşam yemeklerinin baklagil şenlikleriyle buluşmuştur. Tat nohut, lezzetli Akdeniz yemekleriyle buluşmak isteyenlerin, Anadolu topraklarından çıkan yemeklere ilgi duyanların tariflerinde yer alabilecektir.
Ekim zamanı mart ayı ile Nisan arasında olan nohut, Türkiye’nin baklagil ile olan uzun tarihinin ilk adımlarını atmış, Anadolu’dan Hindistan’a uzanan bir macerayla kendisini dünyaya içinde bulunan değerlerle kazımıştır. Akşam yemeklerinde, ekmek türlerinde ve geleneksel lezzetlerle herkesin bir numaralı ürünlerinden biri olarak Tat nohut, 8000 yıllık geleneğiyle aynı kıvamdadır.
Aşk ve sevgiyle yapılan akşam yemeklerini lezzetlendirecek, geleneksel öyküsüyle doğasından naif ezgiler bırakacaktır. Akdeniz akşamlarından, Anadolu hasadının kalbine uzanan bu yolculukta tarihin en sevilen yiyeceklerinden biri olarak, sofralarda taçlanacaktır.
Küçük yapısı ve kurutulmuş özel kıvamıyla, haşlanarak yemeklere lezzet getiren geleneksel doku, baklagillerin soy ağacında ilk sırada yer alırken, Anadolu’nun masallarıyla bahar ayının ilk aylarında toprakla buluşmaktadır.