2 adet ürün listelenmektedir.
Bakliyat ürünleri sahip oldukları vitamin, mineral ve proteinlerle tüketen kişilere ihtiyaçları olan beslenme değeri konusunda destek verir. Özellikle et tüketmeyen kişiler vücutları için gereken proteini almak önemlidir. Protein kaynağına sahip olan bakliyat çeşitleriyle ihtiyaç duydukları besin değerini sağlayabilirler. Bakliyat ürünleri oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Her ürünün kendine ait özellikleri ve tüketim yöntemleri bulunur. Bakliyatlar aynı zamanda hafif beslenmeyi tercih eden kişiler tarafından tercih edilir. Lifli ürünler uzun süre tok tutma özelliği ile öne çıkar. Bakliyat markaları ürünlerde sunduğu çeşitlilikle özel ve lezzetli tarifler sunmanızı sağlar. Benzer tarifler özel bakliyatlarla hazırlanarak daha farklı bir forma sahip olabilir.
Yüksek lif değerine sahip amarant Meksika’nın Peru bölgesinde yetiştirilir. Son yıllarda oldukça popüler olan bu tohum geçmişten günümüze çeşitli bölgelerde yoğun olarak tüketilir. Amarant içerisinde yüksek lif değerinin yanı sıra protein, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi önemli değerleri de barındırır. Amarant, Güney Amerika’da yoğun olarak tüketilen bir bakliyattır. Patlatılarak satılan bir sokak lezzetidir. Bazı bölgelerde kahvaltıda tüketim için püre haline getirilir. Tohum şeklinde bulunan amarant farklı tariflerde haşlanarak kullanılabilir. Su içerisine atılan bakliyat 15 ile 20 dakika arasında haşlanır. Ardından süzülerek püre halinde tüketilebilir ya da direkt yemek ve salatalara ilave edilebilir. Amarant fiyat çeşitliliği markasına göre değişiklik gösterir. Keten tohumu bir diğer yüksek lif içeriğine sahiptir. Kan şekerini düzenleyen keten tohumu yoğurtlara eklenerek tüketilebilir.
Bakliyat çeşitleri farklı tariflerle lezzetli ve hafif bir forma sahip olabilir. Salatalara eklenerek salatanın daha uzun süre tok tutması sağlanırken hafif bir öğün olabilir. Özel bakliyatlar farklı tatları ile eklendikleri yemeğin lezzetini farklı bir forma dönüştürebilir. Börülce ülkemizde sıklıkla tüketilen bir bakliyattır. Zeytinyağlı yemeği yapılarak soğuk tüketilebilir. Sebzelerle salataya dönüştürülerek yemeğin yanında meze olarak tercih edilebilir.
Bakliyatlar pişirilme yöntemleri ve içerisine eklenen malzemelerle farklı lezzetlere dönüştürülebilir. Her bölgede bakliyatların pişirme yöntemleri farklıdır. Ege Bölgesi’nde zeytinyağlı olarak tercih edilirken Doğu Bölgesi’nde etli olarak tercih edilebilir. Chia tohumu yüksek lif içeriğine sahip özel bakliyatlardandır. Genellikle çiğ olarak tüketilmesi tercih edilir. Tatlı ve tuzlu tariflere eklenebilir. Yulaf ezmesi tarifine eklenerek tok tutma özelliği arttırılabilir. Yoğurt ile tüketilerek hafif bir ara öğün olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda sütlü ve meyve karışımlarına eklenerek hafif ve ferah bir tatlı seçeneği olabilir. Çorba ve sos çeşitlerinde de kullanılabilen özel bir bakliyat türüdür. Chia tohumu fiyat çeşitliliği markası ve ağırlığına göre değişiklik gösterebilir.