Nestle Chokella 3 kg
Nestle Chokella 1907’den bu yana sofralarımızda yerini alıyor. Çikolatanın en saf hali, damaklarınızda silinmeyecek bir iz bırakıyor. İster kahvaltı sofralarınızda ister tatlı tariflerinizde kullanabileceğiniz bu chokella ile harikalar yaratabilirsiniz.
Nestle Chokella kalitesiyle enfes tatlılar hazırlayın
Chokellalı Cheesecake
Malzemeler:
Krema için:
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım portakal kabuğu
100 gr toz şeker
50 gr un
115 g süt
115 gr krema
250 gr labne peyniri
1 yumurta
Tabanı için:
120 gr yulaflı bisküvi
40 gr tereyağı
Üst sosu için:
200 g Nestle Chokella
20 gr fıstık
20 gr krema
Bir kaseye limon ve portakal kabuğunu rendeleyin. Rendelenmiş kabukları toz şekerle karıştırın. Hazırladığınız karışıma un ekleyin ve elle karıştırın.
Başka bir kapta süt, krema, Labne peyniri (mascarpone) ve yumurtayı bir mikser kullanarak karıştırın. Çırpılmış karışıma un ve şeker karışımını ekleyin.
Kurabiyeleri ezin ve başka bir kaseye aktarın.
Ocakta bir tencerede tereyağını eritin. Eritilmiş tereyağını ezilmiş kurabiyelerin üzerine dökün ve ellerinizle yoğurun.
Kek tepsisinin altını kenarlarından parşömen kağıdı ile sıkıca kapatın ve hazırladığınız bisküvi karışımını 2 cm kalınlığında bir taban oluşturmak için kullanın.
Bu tabanı bir fırın tepsisine koyun ve hazırlanan peynirli kek karışımını üstüne dökün. Bu tepsiyi fırınınızın alt rafına yerleştirin.
Kalıbın dışına üç parmak kalınlığında su koyun ve 130 derecelik fırınınızda ortalama 3 saat pişirin
Cheesecake’i fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Sosun hazırlanması:
Kremayı bir tencereye koyun ve ocakta ısıtın.
Chokella'yı bir kaseye koyun.
Isınan kremayı dökün ve karıştırın.
Ara sıra karıştırarak sosunuzu soğutun.
Cheesecake soğuduktan sonra, önceden soğuttuğunuz sosu üstüne dokun ve dolapta soğutun.
Afiyet olsun.