Helta Tahin 1 kg
Helta Kakaolu Tahin Helvası üretiminin ana hammaddesi tahindir. Tahin, soyulmuş ve kavrulmuş susam tohumlarının bir değirmende ezilerek kremsi ve yapışkan hale getirilmesiyle elde edilen protein, vitamin ve mineraller açısından zengin besleyici bir besindir.
Şeker, su ve sitrik asidin kaynatılarak ağdalanması, ardından şeker şurubunun ağartılması, tahin ile karıştırılması, liflerin belli bir konsantrasyonda yoğrulması ve ihtiyaca göre koku katılmasıyla üretilir.
Yoğurma işleminden sonra kalıplanan helva dinlenme ve paketleme işlemine getirilir.
Susam yağının yaklaşık% 80'i doymamış yağ asitlerinden oluşur. Susam yağındaki düşük doymuş yağ asitleri, kardiyovasküler hastalık ve kolesterol riskini azaltmak için tercih edilir.
Susam yağı zengin bir E vitamini kaynağıdır. İki çay kaşığı susam yağı günlük E vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir.
Helvaya kakao, fındık, yer fıstığı ve ceviz gibi kuru meyvelerin eklenmesi besin değerini daha da artıracaktır.
Helta Kakaolu Tahin Helvası , buzdolabına konulmamalıdır. Helva ambalajı veya kutusu açıldıktan sonra kapalı bir kaba konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.