Güney Yarım Yağlı Yoğurt 10 kg
Güney Yarım Yağlı Yoğurt , uzun zamandır yediğimiz milli bir yemektir. Neolitik dönemin başlangıcında, Orta Asya'da yaşayan bir göçebe topluluğu, süt sağıldıktan sonra hayvan derisine süt depolamanın, ekşilik ve pıhtılaşma sonucu yoğurt ürettiğini keşfetti. 16. yüzyılda yoğurt, Ortadoğu ve Anadolu'da Türkler tarafından tanıtıldı.
Güney Yarım Yağlı Yoğurt , kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri gibi çok değerli besinlerin yanı sıra biyolojik değeri yüksek proteinler de içerir. Bir süt proteini olan kazein, bağırsaklardan emilmesi zor, moleküler ağırlığı yüksek bir maddedir. Bu nedenle yoğurt ve peynir gibi fermente gıdalar söz konusu olduğunda kazein küçük parçalara bölünür ve protein emilimi artar.
Ek olarak, yoğurt sütten daha yüksek seviyelerde folik asit, niasin, magnezyum ve çinko içerir. Yoğurtta bulunan kalsiyum karbonat formundadır ve vücutta büyük miktarlarda kullanılmaktadır.
Yarım yağlı yoğurt, lezzeti ile yoğurt tadındadır ancak tam yağlı yoğurt kadar yağlı ve kilo aldırıcı değildir. Bu yüzden tercih sebebidir. Tadından bir şey kaybetmeden daha diyet bir hale getirilebilen harika bir yoğurttur.