Günbak Yerli Kırmızı Mercimek 1 kg
Günbak kırmızı mercimek yerli üretimi oldukça fazladır. Çünkü Türk mutfağının vazgeçilmez biz lezzetidir. Birçok pişirme yöntemi olan bu baklagil en çok haşlanarak tüketilir. Her şekilde ayrı bir lezzet deneyimi sunan kırmızı mercimeğin faydaları ise saymakla bitmez. Uzun yıllardır sofralarımızı gerek çorba, gerek yemek gerek ara öğün şeklinde süsleyen kırmızı mercimek uzun yıllardır bolca tüketilen bir baklagildir. Türk mutfağında en çok tüketilen baklagillerden biri olan kırmızı mercimek oldukça lezzetli, besleyici ve sağlıklıdır.
Kırmızı mercimek protein açısından en zengin olan baklagildir. Protein değeri o kadar yüksektir ki kırmızı et ile kıyaslanabilir. Özellikle kış mevsiminde oldukça fazla tüketilme sebebi birçok hastalıkla bir doktor gibi savaşmasıdır. Kemik gelişimine, kalp ve damarlara, kan basıncına ve hatta cilde bile çok faydası vardır. Günbak kırmızı mercimek yerli büyük küçük demeden herkesin sevdiği bir lezzet haline gelmiştir. Damak zevkimize yıllardır annelerimizin çorbaları ve yemekleriyle yerleşen kırmızı mercimek herkes tarafından tüketilmelidir. Siz de raflarınızda yer ayırmayı unutmayın!