Günbak Sıra Fasulye 25 kg
Günbak Sıra Fasulye ile sizde fasülye aromasını sonuna kadar yaşayabilir, sağlığa yararlarından faydalanabilirsiniz. Anadolu, iklim koşulları nedeniyle fasulye üretiminin yoğunlaştığı bir bölgedir. Kuru fasulye tarlada olgunlaşan bir besindir. Olgun fasulye sararır, kurutulur ve ardından kabuktan çıkarılır. Fasulye, üretim alanlarının koşullarına göre bölgeden bölgeye farklılık gösteren gıdalardır.
Toprak özelliği, karla beslenen, dayanıklı, ince kabuklu, çabuk pişen ve lezzetli olması nedeniyle en çok tercih edilen fasulye çeşitlerinden biridir. Bir ucu düz, diğeri neredeyse yumurta şeklindedir. Günbak sıra fasülyesi , yemek masasına getirdiği kuru fasulye görünümü ve tadı için sıklıkla tercih edilmektedir.
Kuru fasulyeleri pişirmeye başlamadan önce, fasulyenin türüne bağlı olarak 8-12 saat bekletmeniz gerekir. Pişirme sırasında oluşan kabarcıkların giderilmesi gerekir. Bu sayede içerdiği vitamin ve mineraller korunarak kuru fasulyede gaz oluşumu minimuma indirilir.
Düdüklü tencere, içerdiği protein ve mineralleri saklamak için ideal bir mutfak aletidir. Gıdanın kalitesini artırmak için pirinç ve bulgur gibi tahıllarla birlikte alınması uygun olabilir.