Günbak Sıra Fasulye 2,5 kg
Günbak Sıra Fasulye sayesinde sizde harika fasulye tarifleri yapabilirsiniz. Anadolu, iklim koşulları nedeniyle fasulye üretiminin yoğunlaştığı bir bölgedir. Fasulyenin vazgeçilmez aroması, üretim alanlarının koşullarına göre bölgeden bölgeye farklılık gösteren gıdalardır.
Erzincan, Konya, Çumura, Niğde, Kayseri, Ankara, Malatya, Elbistan ve Tokat'tan dermason kuru fasulye en çok tüketilen kuru fasulye çeşitleri arasındadır. Toprak dokusu, karlı, uzun ömürlü, ince kabuklu, çabuk pişen ve lezzetli olması nedeniyle en sevilen fasulye türlerinden biridir. Bir ucu düz, diğeri neredeyse yumurta şeklindedir. Sıra fasulyenin yemek masasına sunduğu kuru fasulye görünümü ve tadı ile sıklıkla tercih edilmektedir.
Kuru fasulyeleri pişirmeye başlamadan önce, fasulyenin türüne bağlı olarak 8-12 saat bekletmeniz gerekir. Pişirme sırasında üzerinde oluşan kabarcıkların giderilmesi gerekir. Bu sayede içerdiği vitamin ve mineraller korunarak kuru fasulyede gaz oluşumu minimuma indirilir.
Protein kaybını önlemek için Günbak Sıra Fasulye pişirme sıcaklığının 100 derecenin üzerine çıkarılmaması önemlidir. Düdüklü tencere, içerdiği protein ve mineralleri saklamak için ideal bir pişirme aracıdır. Yiyeceklerin kalitesini artırmak için pirinç, bulgur gibi tahıllarla birlikte alınması uygun olabilir.