Günbak Pilavlık Pirinç 2,5 kg
Günbak Pilavlık Pirinç sayesinde pilavınızı en doğru ya da lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz. Sofraların vazgeçilmezi olan pilav, yemek yapanlar için ürkütücü bir öğündür. Pirinç yaparken kıvamdaki en önemli faktör pirinç türüdür. Hangi pirinç pilavının yapıldığı önemlidir. Peki pilav için hangi pirinç kullanılır?
Pirinç pilavının zor bir yemek olduğu biliniyor. Pirinç pişirirken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç küçük nokta var. Doğru, yüksek kaliteli pirinç her zaman daha lezzetli ve yapışkandır. Yanlış pirinçle yapılan pirinç muhtemelen çamurludur ya da zengin değildir. Pilavın türüne göre farklı pilav türleri kullanabilirsiniz. Örneğin İran pilavı yapmak istiyorsanız yasemin adı verilen daha ince pirinç kullanılır. Bu pirinç, Uzakdoğu pirincinde de kullanılabilir. Bunun dışında normal pirinç yapmak istiyorsanız pirinç için Günbak pilavlık pirinç tavsiye edilir. Biraz daha küçük, iri taneli bir pirinçtir. Asla kırılmış pirinç kullanmayın. Çünkü kırık pirinç, doğası gereği pirince zarar verir. Dolma ve sütlaç gibi tatlılarda ezilmiş pirinç kullanılmalıdır. Kaliteli ve güvendiğiniz pirinci tercih etmek çok önemlidir.