Günbak Pilavlık Pirinç 1 kg
Günbak Pilavlık Pirinç sayesinde siz de pilavlarınızı en doğru ve lezzetli bir biçimde yapabilirsiniz. Sofraların olmazsa olmazı olan pilav, yemek yapanlar için ürkütücü bir yemektir. Pilav yapımında kıvamın sağlanmasındaki en önemli faktör, pirinç çeşididir.
Pirinç pilavı zor bir yemek olarak bilinir. Pilav yaparken akılda tutulması gereken birkaç küçük nokta vardır. Uygun ve kaliteli pirinç her zaman daha lezzetli ve yapışkandır. Yanlış pirinçle yapılan pirincin çamurlu olması ve zengin olmaması muhtemeldir.
Yaptığınız pilavın türüne bağlı olarak pilav için farklı pirinç türleri kullanabilirsiniz.
Örneğin İran pilavı yapmak istiyorsanız yasemin adı verilen daha ince pirinç kullanılır. Bu pirinç, Uzakdoğu tipi pirinç için de kullanılabilir.
Bunların dışında normal pirinç yapmak istiyorsanız Günbak pilavlık pirinç tavsiye edilir. Biraz daha küçük iri taneli bir pirinçtir.
Asla ezilmiş pirinç kullanmayın. Dolma ve sütlaç gibi tatlılarda ezilmiş pirinç kullanılmalıdır. Pilavınızın lezzetli olabilmesi için pirincinizin kaliteli olması gerekmektedir. Kaliteli pirinç gem kendinizin severek yiyebileceği hem de sevdiklerinize güvenle yedirebileceğiniz pilavlar yapmanızı sağlar.