Günbak Pilavlık Bulgur 1 kg
Günbak Pilavlık Bulgur ile sizde Anadolu’nun en sevilen yemeklerinden olan bu ürünü kullanırken kalitesini farkedeceksiniz. Farklı değirmen türlerinde yıkama, kaynatma, kurutma, bombeleme, öğütme, farklı büyüklükteki partiküllerin ayrılmasıyla elde edilen, sadece su ve buğdaydan oluşan çok değerli ve besleyici yarı hazır bir besindir.
Tahıl Grubu, beslenme piramidinin altında yer alan önemli ve ekonomik bir mineral bakımından zengin karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur aynı zamanda seri grubu için değerli bir gıda maddesidir.
Buğday bazlı ürünlerde, çekirdek ve kepekte bulunan mikro besinler genellikle buğday işleme sırasında ayrılır ve sadece beyaz ekmek gibi enerji veren kısımlara ulaşır. Ancak bulgur, tam tahıl tanımına uyan bir üründür. Zira bulgur üretimi sırasında buğdayın bu öğütme aşamasından geçmemesi ve daha yüksek protein, vitamin, mineral ve posası içeren ürünlerin ortaya çıkmasıdır. Ayrıca glisemik indeksinin makarna ve pirince göre daha düşük olması da bu tür yiyeceklerde Günbak pilavlık bulgur daha da sağlıklı kılmaktadır. Basitçe söylemek gerekirse bulgur; posa bize yüksek lifli, karbonhidratlı ve proteinli çok değerli bir besin olarak gelir.