Günbak Osmancık Pirinç 25 kg
Günbak Osmancık Pirinç sayesinde yemeklerinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Buğday ailesinin bir üyesi olan pirinç, genellikle ılık bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Pilavın ana malzemesi olan pirinç, tadı veya zenginliği nedeniyle akşam yemeğinin vazgeçilmez tatlarından biridir.
Genellikle sadece pirinç yemeklerinde değil, dolma sebzelerde, sebze yemeklerinde ve sebze yemeklerinde de kullanılır. Sulak alanlarda yetiştirilen pirinç; Türkiye Karadeniz ve Marmara bölgesinde Ege Denizi'nde yetiştirilmektedir. Pirinç ürünleri menşei ve boyutlarına göre farklı türlere ayrılmaktadır. Ülkemizin farklı yörelerinde yaygın olarak yetiştirilen pirinç çeşitleri Osmancık ve Baldo pirincidir.
Trakya bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen Osmancık pirinci, sulak alan olması nedeniyle Bafra bölgesinde de yetiştirilmektedir. Günbak osmancık pirinç , pilav pişirmek için ideal olan ve sebze yemekleri, pilav dolması, sütlaç gibi tatlılarda kullanılan bir pirinç türüdür. Pek çok farklı lezzette kullanabileceğiniz Osmancık pilavına pişman olmayacaksınız. Kaliteyi tercih etmezseniz, konu yemeğinizi denemek olduğunda seçimlerinizden pişman olabilirsiniz. Yemeklerinizi pişirirken genellikle porsiyon büyüklüğünüz olan kaliteli pirinci seçmek önemlidir.