Günbak Osmancık Pirinç 2,5 kg
Günbak Osmancık Pirinç sayesinde yemeklerinize yepyeni bir soluk getirebilirsiniz. Buğday ailesinden olan pirinç, genellikle ılık bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Pilavın ana malzemesi olan pirinç, tadı veya zenginliği nedeniyle akşam yemeğinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Genellikle sadece pirinçte değil, dolmalarda, sebze yemeklerinde ve sebze yemeklerinde de kullanılır. Sulak alanlarda yetiştirilen pirinç; Türkiye'de Marmara bölgesi Karadeniz ve Ege Denizi'nde yetiştirilmektedir. Pirinç ürünleri menşei ve boyutlarına göre farklı türlere ayrılmaktadır. Ülkemizin farklı bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilen pirinç çeşitleri Osmancık ve Baldo pirincidir.
Trakya bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen Osmancık pirinci, sulak alan olması nedeniyle Bafra bölgesinde de yetiştirilmektedir. Günbak osmancık pirinci , pilav pişirmek için ideal bir pirinç çeşidi olup sebze yemekleri, dolmalar ve sütlaç gibi tatlılarda kullanılan bir pirinç çeşididir.
Pek çok farklı lezzette kullanabileceğiniz Osmancık pilavından pişman olmazsınız. Kaliteyi tercih etmiyorsanız, yemeklerinizi tatmak söz konusu olduğunda seçimlerinizden pişman olabilirsiniz. Yemeklerinizi pişirirken, genellikle porsiyonunuzun büyüklüğü olan kaliteli pirinci tercih etmeniz önemlidir.