Günbak Nohut 2,5 kg
Günbak Nohut ile harika yemekler hazırlayabilir ya da bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Nohut, Akdeniz ve Ortadoğu mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Nohut 8.000 yıl önce Anadolu'da yetiştirildi ve protein, karbonhidrat ve lif bakımından yüksektir.
Mineral selenyum çoğu meyve ve sebzede değil nohutta bulunur. Ayrıca selenyum iltihabı önler ve tümör büyümesini azaltır. Nohut ayrıca folik asit içerir.
Folik asit, DNA'nın sentezinde ve onarımında rol oynar ve DNA'da kanser hücrelerinin oluşmasını engeller. Nohutta bulunan bir fitokimyasal olan saponin, kanser hücrelerinin vücutta çoğalmasını ya da yayılmasını engeller.
Folik asit, kadınlar için önemli bir vitamin olmasıyla bilinen B vitaminini olarak bilinmektedir. Düşük folik asit seviyeleri, doğumdaki nöral tüp kusurları veya diğer komplikasyonlarla yakından ilgilidir. Hamilelik sırasında diyetinize yüksek folik asitli nohut eklemek, sağlıklı bir bebeğin doğumunu sağlamanın lezzetli bir yoludur. Bu nedenle folik asit bakımından zengin olan Günbak nohut kullanılması önemlidir.
Hem lezzet hem de sağlık açısından önemli nohutu güvenle tüketebilirsiniz.