Ofçaysan Çamlıca Filizi 500 g
Ofçaysan çamlıca filizi ile sofralarda gerçek çay lezzetti sizlere sunuluyor. Geleneklerimiz de de büyük yer kaplayan çay birçok evde kahvenin yerini almış durumda, peki sadece içecek olarak tükettiğimiz bu çaylarla farklı tarifler denemeye ne dersiniz? İşte size farklı çaylı tarifler;
Islak çay kek tarifi
Malzemeler
2 yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı soğutulmuş Ofçaysan çamlıca filizi ,
1/2 su bardağı süt,
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı iri öğütülmüş fındık
Dekorasyon için küçük hindistan cevizi
Hazırlanması
Derin bir kaseye şeker, çay, süt ve kakaoyu koyun ve sıvı ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Bu karışımın 3/4 fincanını bir kenara koyun,
Kalan karışıma yağ ilave edip çırpın,
Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın,
Yavaş yavaş unu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unun yarısını ilave ettikten sonra kabartma tozunu unla birlikte ekleyip çırpın,
Kalan un da yavaş yavaş hamurun kıvamı kontrol edilir, gerektiği kadar eklenir ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır.
Daha az tadı ve daha az şekeri olduğunda şekeri ekleyip çırpın,
Fındıkları ilave edip her tarafına eşit şekilde karıştırın,
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün,
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Daha sonra çatalla delikler açın ve bir kenara koyduğunuz karışımı dökün,
Bu karışımı pastanın üzerine koyduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.