Günbak Mısır Unu 1 kg
Günbak Mısır Unu sayesinde siz de kızartma ve ekmek yapma gibi uygulamaların tadına varabilirsiniz!
Mısır, el değmeden bırakılırsa çoğalamaz. Fidan olarak dikilmez. Toprağa mısır tohumları ekilir ve ekim sırasında büyük boşluklar bırakılır. Ekim zamanı nisandan mayısa kadardır. Daha fazla hasat elde etmek için iki haftada bir ekim yapılabilir. İlk aşamada fazla su gerektirmeyen köşeler çiçek açtıktan sonra yeterli sulamayı gerektirir.
Mısırı toplayıp soyduktan sonra küflenmesini önlemek için güneşe bırakılır ve tamamen kurumasını beklenir. Teknoloji ilerledikçe, bu kurutma işlemi de büyük kurutucular tarafından sağlanmaktadır. Daha sonra kurutulmuş mısır ezilir ve koçandan ayrılır. Tahıllara ayrılan mısır, bir un değirmenine taşınır, burada tamamen ezilir ve ardından un haline getirilir.
Ekmek ve hamur işleri başta olmak üzere birçok gıdada kullanılabilen Günbak mısır unu , imalat faktörlerine bağlı olarak değişiklik gösterse de genellikle soluk sarı, soluk, yumuşak ve kokusuzdur.
Mısır unu, glüten içermez. Çölyak hastalığı olarak bilinen glüten alerjisi olan kişiler, yapışkan protein glütenini sindiremezler. Bu insanlar ekmek, tatlılar, köfte ve daha fazlasıdır. Yemeklerinde un yerine bur ürünü kullanabilirler.